De Passie!

Sinds zijn jonge jaren is Sjaak gefascineerd door muziek en techniek. Geen enkel product was veilig en werd speels uit elkaar gehaald. In elkaar zetten was toen een ander verhaal maar met de jaren ging dat natuurlijk steeds beter!
De orgels die thuis stonden werden bestudeerd en soms aangepast om andere en betere geluiden voort te brengen. In die tijd heeft hij een utopisch orgel ontworpen maar werd uiteraard nooit gerealiseerd.

Dat een technische opleiding volgde was nagenoeg vanzelfsprekend en hij studeerde af aan de HTS in Heerlen in Techniek en Informatica. Na diverse banen bij grote en kleine ondernemingen in Technische Service, Research & Development en Technisch Management brak het moment aan om het helemaal anders te doen.

Het jaar 2002 was de grote ommekeer;  door allerlei trieste privé-omstandigheden besloot hij om alleen nog maar werk te gaan doen waarin hij zichzelf kon zijn en zich voor 110% kon uitleven! De kans kwam om een eigen bedrijf te beginnen. Dat het met muziek en techniek te maken zou hebben was eigenlijk voor-de-hand liggend en de naam MusiFix viel zo uit de lucht!

Alsof het moest gebeuren waren de eerste contacten met een Duitse orgelhandelaar. Daar stonden vele Hammond orgels die allemaal wel iets mankeerde. Repareren dus! En oh wat een bewondering voor de degelijkheid van deze oude instrumenten! En zo was het besluit genomen om zich in het Hammond orgel en Leslie te specialiseren.

Nu, met 17 jaar ervaring in reparatie en restauratie van alle typen Hammond orgels en Leslies van 1934 tot en met de huidige digitale instrumenten, kun je gerust stellen dat  Sjaak de enige echte specialist is die met hart en ziel deze instrumenten weer een nieuw leven geeft!

Op de huidige locatie in Veldhoven (foto) heeft Sjaak een perfect uitgerust magazijn en werkplaats met alle onderdelen en hulpmiddelen om de Hammond orgels en Leslies technisch en vaak ook optisch weer als nieuw te maken.

Door zijn vroegere ervaringen in Research & Development  ontwerpt en produceert hij ook eigen producten. Voor diverse klanten heeft Sjaak ook speciale orgels gebouwd! Voorbeelden daarvan zijn de SK-Colonade (Foto), Hammond XK3c in een nieuw deelbaar B3 meubel (foto) of het geheel gemidificeerde orgel van Carlo de Wijs (Foto). Niets is onmogelijk en daarom is zijn lijfspreuk “gewoon doen!”